Iseldoks Zuidkade, 7005 Doetinchem

€ 275.000,- v.o.n.

Afspraak maken
Kenmerken
Omschrijving
Foto's
Kaart en Route
Brochure
Hypotheek advies

Doetinchem – Iseldoks Zuidkade

Wonen met allure

Iseldoks is een karakteristiek woongebied aan de Oude IJssel met ruim 300 nieuwe woningen. Een onderdeel hiervan is het project Zuidkade met 26 riante grachtenpanden die een ambitieuze uitstraling hebben. Stads en eigentijds. Op deze heerlijke plek aan het water, met bootjes voor je deur, is een zekere allure en luxe bijna vanzelfsprekend. Net als in oude tijden woon je hier fraai ‘op stand’.

De statige woningen aan de de Zuidkade zijn ruim van opzet en erg gevarieerd zowel qua vorm als in materiaalgebruik. Ieder pand heeft een eigen identiteit, doordat speels wordt omgegaan met hoogtes, breedtes, uitstraling en benutting van de gracht. Sommige woningen hebben drie verdiepingen, andere vier. Een aantal woningen wordt uitgevoerd met een klein dakterras. Enkele woningen liggen letterlijk met hun voeten in het water. Kortom, iedere bewoner heeft hier zijn/haar eigen huis.

Stads wonen aan het water

Wonen aan het water in de nieuwe wijk Iseldoks aan de rand van het Doetinchemse centrum. In een statig grachtenpand nabij een haventje met bootjes. Je kunt het slechter treffen. Sowieso is Doetinchem een onbetwiste parel in de Achterhoek. Het is met circa 50.000 inwoners nog heerlijk overzichtelijk en bevat talloze historische elementen die het karakter mee bepalen. Net als de IJssel en de overweldigende natuur in de omgeving.

Het leven in Doetinchem ademt de ontspanning en eigenheid van de bewoners. Nuchter en sociaal. Al sinds de vroege middeleeuwen bleek het een volkomen natuurlijke keuze om hier gaan wonen. De rivier bood voedsel en een inkomen, net als de omringende bossen. Die aantrekkelijke factoren vind je vandaag de dag nog steeds terug in Doetinchem. Net als de overblijfselen uit vorige eeuwen, zoals kasteel de Slangenburg, de Sint Catharinakerk, het kasteeltje de Kelder, fraaie villa’s en de Benninkmolen en Walmolen. In het gezellige oude centrum vind je een mooie variatie aan winkels en de wekelijkse markt. Evenals de schouwburg, cultureel centrum, muziekschool, bibliotheek en museum.

Er is in Doetinchem een groot aanbod van scholen voor basis- en voortgezet onderwijs, en een ROC. Op het gebied van sportverenigingen en -accommodaties is er ook een ruime keuze. Verder zijn er veel parken in de stad, zoals park Overstegen. Ook buiten de bebouwing kun je je fantastisch ontspannen in verschillende natuurgebieden. In het westen liggen de Kruisbergse bossen. In het oosten het bosgebied de Slangenburg met het gelijknamige kasteel. Ten zuidwesten van de gemeente ligt natuurgebied Montferland. Aan en op de IJssel zijn er diverse mogelijkheden voor waterrecreatie.

Doetinchem ligt gunstig bij de A18 en A12 die je snel in Arnhem en Nijmegen brengen. Duitsland ligt om de hoek.

Prijzen van € 275.000,- tot € 459.500,- v.o.n.
Woonoppervlakte van circa 103 tot 176 m².
Perceelgrootte van circa 85 tot 102 m².

  • / foto's
Algemeen
Vraagprijs
€ 275.000,-
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Bouw
Soort woonhuis
Woonhuis
Soort bouw
Hoekwoning
Bouwjaar
2021
Keurmerken
Woningborg Garantiecertificaat
Oppervlakten en inhoud
Woonoppervlakte
103 m2
Inhoud
376 m3
Perceeloppervlakte
97 m2
Indeling
Aantal kamers
1
Aantal slaapkamers
0
Aantal woonlagen
1
Tuin en overige buiten ruimtes
Ligging
Aan water, in centrum
Tuin
Achtertuin
Kwaliteit tuin
Aan te leggen
Schuur/berging
1
Schuur/berging soort
Vrijstaand hout
Soort garage
Geen garage
Energie
Isolatie
Dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, volledig geïsoleerd
Warm water
Elektrische boiler eigendom

Advies

Wij adviseren je graag bij het kiezen van een hypotheek. Neem
vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Contact
  • /
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken?

0314 74 60 60